• Mobiliserende technieken

Wanneer bij uw paard de gewrichten niet goed bewegen kunnen er klachten ontstaan in de wervelkolom en aan de ledematen. Deze gewrichtstoornissen heten mobiliteitsbeperkingen of blokkades. Bij de juiste behandeling van de gewrichten van uw dier worden stijfheid en pijnlijkheid verholpen.

• Massage

Verschillende massage methoden kunnen op uw paard worden toegepast. Verkrampingen in de spier worden verholpen met als doel een goede doorbloeding te realiseren, de spierspanning te normaliseren en een eventuele aanwezige zwelling te verminderen. Tevens zijn er voor pijndemping, bindweefselverkleving en littekenweefsel diverse massagetechnieken mogelijk.

• Actieve revalidatie- bewegingstherapie

Een fysiotherapeut is de specialist in beweging! Daarom is dit een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie. Naast behandeling van eventuele klachten bij uw paard zijn coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen van uw dier belangrijk. Door deze aandachtspunten mee te nemen in de therapie wordt de kans op herhaling van de klachten sterk gereduceerd.

• Indicatie voor behandeling

– vastgelegen in stal / uitgegleden in wei
– spier, pees en/of gewrichtsblessures
– herstellende van blessure en/of operatie
– verminderde sportprestaties
– problemen met nageven / lengtebuiging
– kantelen hoofd
– onregelmatig lopen
– staart scheef dragen
– gevoelig met borstelen
– gedragsproblemen / singelnijd / verzet
– palliatief (paarden en pony’s op leeftijd)
– slijtage
– preventief

Begeleiding

Tijdens en na de behandelperiode krijgt u als eigenaar advies hoe uw paard begeleid kan worden zodat het effect van de behandeling zo optimaal mogelijk blijft; denk hierbij aan het bespreken van het trainingsschema en wellicht aanpassingen van de intensiteit van bewegen. Het stalmanagement, houding en zit van de ruiter, rijtechniek en ligging van het zadel spelen ook een belangrijke rol.

Screening van paarden

Wanneer uw paard zwaar wordt belast en optimaal moet presteren maar toch geen specifieke problemen heeft, is het toch raadzaam uw paard regelmatig te laten screenen. Het voorkomt eventuele grotere problemen die zich langzaam kunnen ontwikkelen zonder dat u dat in de gaten heeft. Het is een goede manier om uw paard gezond te houden en op het gewenste niveau te kunnen door trainen!

logo_nvfdADRES    De Meerpaal 4, 7325 NA Apeldoorn
MOBIEL   06 53 755 887
E-MAIL    info@stegehuisdierfysiotherapie.nl