3 enerverende dagen dissectie paard met Sharon May-Davis

3 enerverende dagen dissectie paard met Sharon May-Davis

Van 20 tot 22 mei 2017 heb ik als nascholing via Equinestudies een dissectie paard gevolgd in het slachthuis te Nijkerk.

Wat een geweldige ervaring! Je ziet vaak preparaten of plaatjes in een boek, maar nu je het paard in z’n geheel ziet en alles ontleed kom je zo veel bijzonderheden tegen. Hier kan geen boek tegenop!

De cursus werd gegeven door Sharon May-Davis. Zij komt uit Australië en is dé specialist op dit gebied. Ze reist de hele wereld over voor dissecties en lezingen. Ook doet ze diverse onderzoeken naar o.a. rasverschillen, het veranderen van het lichaam van het paard door het fokken van steeds betere paarden voor de sport en blessures in relatie tot topsport.

In November wordt het opnieuw georganiseerd en ik ben er weer bij!

Nascholing “Hoefproblemen bij het paard”

CollegeOp 4 Juni was ik aanwezig bij een interessante nascholing over “Hoefproblemen bij het paard” in Ermelo. Deze nascholing werd gegeven door Rob van Nassau van Hoofcare, een hoefsmederij gespecialiseerd in bijzondere problemen zoals straalkanker, hoefbevangenheid, wandproblemen en white-line diseases.

Na een uitleg over de anatomie van de hoef, verschillende been- en voetstanden en hoefziekten kwam er ook praktijk aan bod. Het was een boeiende dag met veel nieuwe informatie.

Deze dag was georganiseerd door de NVFD (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie voor Dieren).

Smeden Hoefsmid

Handelingen voor je paard

Op mijn Facebookpagina Stegehuis Dierfysiotherapie heb ik een filmpje geplaatst over de anatomie en de aan- en ontspanning van de buik- en rugspieren van het paard gemaakt door collega dierfysiotherapeut Gisella Bartels.
Door simpele handelingen uit te voeren thuis met je paard kun je al veel bereiken om het paard op de juiste manier te laten bewegen. Bekijk daarvoor deze video.

Facebook-pagina

facebookSusan Stegehuis Dierfysiotherapie is vanaf nu ook te vinden op Facebook!
Ik ben nu bijna 3 jaar werkzaam als dierfysiotherapeut. Via de Facebookpagina in combinatie met mijn site, zal ik u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Deze extra informatie geeft u oa inzicht in: Wie is Susan Stegehuis? Wat doet ze? Wat is haar werkwijze? En is met name gericht op de gezondheid van uw paard!

Nieuwsgierig? Ik zou het leuk vinden als u mijn pagina liked!

logo_nvfdADRES     Wanyng 11, 7471 TC Goor
MOBIEL   06 53 755 887
E-MAIL    info@stegehuisdierfysiotherapie.nl